Cursus haptonomie en bewustzijn

Wil je leven vanuit je gevoel, meer rust in jezelf en kiezen wat belangrijk is voor jou? In de cursus haptonomie word je je bewust van jezelf en je aangeleerde patronen. Als je je bewust bent van belemmerende overtuigingen kun je kiezen hier vraagtekens bij te zetten. Niet meer op de automatische piloot, maar bewust kiezen waar jij waarde aan hecht. In oefeningen ervaar je waar je vasthoudt, controle wilt houden en hoe je los kunt laten en vertrouwen. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel. Je ervaart hoe je je ruimte inneemt en contact kunt maken met de ander, zonder jezelf te verliezen. Het is een workshop waarin snel verbinding ontstaat waardoor je in een veilige context kunt experimenteren met wat jij wilt leren!

We leren ons aanpassen

Ieder kind leert zich aan te passen aan zijn omgeving. Nog voordat je kunt praten weet je wat je moet doen om eten, drinken en aandacht te krijgen, met andere woorden ‘hoe je moet overleven’. Tijdens je opgroeien worden er allerlei eisen aan je gesteld, je moet naar school, je mag niet zomaar de straat op rennen of alle koekjes opeten, er zijn impliciet of expliciet allerlei verwachtingen om aan te voldoen. Er is vaak minder ruimte voor wat jij wilt als kind, welke gevoelens of behoeften jij hebt.

Van buitenwereld naar binnenwereld

Kortom: we leren te voldoen aan verwachtingen van anderen. We kijken en luisteren naar de buitenwereld. We zoeken vermaak in de buitenwereld, hopen geluk te vinden buiten onszelf. En nadat het leven zich geruime tijd in die buitenwereld heeft afgespeeld, ontstaat de vraag ‘is dit het nu, is dit waar het leven over gaat?’ Je mist iets waarvan je bewust of onbewust hoopte dit in de buitenwereld te vinden. Het voelt leeg, onbestemd of oppervlakkig. Diep vanbinnen weet je dat er iets anders is. Dat is het moment om naar binnen te gaan kijken, in contact te komen met jezelf en jouw waarheid. In deze workshop ga je contact maken met jezelf en de ander. Met diverse oefeningen ga je de basis in jezelf voelen en word je je bewust van aangeleerde patronen, gedachten en gevoelens. Je wordt uitgenodigd om in dit moment te kijken naar wat je ervaart. Daar ligt jouw waarheid, zonder oordelen. Daarin kun je volledig zijn wie je bent en is het niet nodig je aan te passen. Als je in de cursus haptonomie een glimp van jouw essentie kan ervaren is dit het begin van een mooie reis naar binnen, naar wie jij in essentie bent.

Praktische informatie cursus haptonomie

De cursus haptonomie en bewustzijn omvat drie dagdelen. Het eerste deel is vooral gericht op het voelen van de basis in jezelf en je bewust worden waar je je aandacht op richt. Daarna gaan we onder meer aan de slag met bij jezelf blijven in contact, het ervaren van je (gevoels)grenzen, bewust worden wat je drijft en dat je in elk moment kan kiezen. Ik werk in kleine groepen van vier tot zes personen. Mijn ervaring is dat dit veiligheid biedt om in korte tijd te verdiepen en ik tijd en aandacht kan geven aan zowel het groepsproces als aan individuele behoeften. Lees meer over ervaringen van cursisten.

Data

In verband met de Corona maatregelen gaat de cursus tijdelijk niet door.

Inschrijven kan via info@haptobron.nl of het contactformulier.
Indien nodig kan in onderling overleg met data geschoven worden. Heb je interesse, maar voorkeur voor een ander dagdeel? Laat het me weten, dan neem ik het mee in mijn vervolg planning.

Locatie

Delftstede, Phoenixstraat 66 in Delft

Kosten

€ 149.-

Maak direct een afspraak:

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.