Cursus haptonomie in je relatie

Wat vind je eigenlijk belangrijk in je relatie? Hoe ervaar je het samenzijn, het contact? Hoe is de balans tussen autonomie en verbondenheid, tussen vrijheid en afhankelijkheid? Vaak denken we hier niet eens meer over na en is de relatie vanzelfsprekend geworden. Maar de persoon waarmee je samen bent is niet zomaar in je leven. Het is degene waar jij voor gekozen hebt om je leven mee te delen, om lief te hebben, om samen gelukkig mee te zijn! Zou je graag meer ‘kwaliteit-tijd’ met elkaar hebben of buiten de waan van de dag de diepere verbinding weer willen ervaren? Wil je je relatie versterken? Geef dan jezelf en je partner verdieping en verbinding met deze workshop!

Fasen in een relatie

Iedereen herinnert het zich (of misschien zit je er nog midden in): de eerste verliefde periode in je relatie. Continu aandacht voor elkaar, samen ontdekken, samen zijn. Na verloop van tijd ‘normaliseert’ het, het is nog steeds fijn om samen te zijn en je krijgt ook weer aandacht voor de rest van de wereld. Vaak komt er een moment in de relatie waarin jullie elkaar zo goed kennen dat dingen vanzelfsprekend worden. Er ontstaan vaste patronen en misschien ervaar je wel iets van sleur. Of je krijgt kinderen en er is simpelweg weinig tijd meer voor elkaar, voor het echte samenzijn. Misschien zijn jullie zelfs al een fase verder en gaan de kinderen het huis uit. Er komt een nieuwe fase in jullie relatie waarin jullie opnieuw gaan ontdekken hoe het is om op elkaar gericht te zijn. Kortom: in iedere fase kunnen jullie in jullie relatie ontdekken en samen verdiepen.

Wat is de essentie voor jullie?

Waar gaat het voor jullie nu echt over? Wat vind jij belangrijk, waar hecht je partner veel waarde aan? Wat is eigenlijk jullie doel van de relatie? Wil je je relatie versterken dan is openheid heel belangrijk. Vaak zijn er allerlei onuitgesproken verwachtingen die leiden tot wederzijdse aanpassing en beperking. Deze workshop is bedoeld om elkaar te laten groeien binnen jullie relatie. In vrijheid en vertrouwen, wat leidt tot diepe verbinding. Jullie samenzijn is niet toevallig, dus ontdek nu samen hoe jullie relatie jullie dient om dichter bij je essentie te komen en dichter bij elkaar. In de workshop ga je samen leren, samen ontdekken, samen genieten.

Praktische informatie

De cursus omvat drie dagdelen. In diverse oefeningen die je samen of alleen doet word je je bewust van je eigen gevoelens, behoeften en grenzen en hoe deze in relatie staan tot die van je partner. Je leert opnieuw naar de ander te kijken, nieuwsgierig, zonder vooraf in te vullen wat je denkt te weten. Je ervaart hoe het is om werkelijk in contact te zijn met elkaar, zonder verwachtingen of verplichtingen. Vanuit vertrouwen in jezelf en de ander. Je leert je normen en oordelen doorzien wat je de mogelijkheid biedt te kiezen. Dit biedt vrijheid en ruimte voor allebei. Omdat je gaat ervaren hoe het is om elkaar onvoorwaardelijk lief te hebben, zonder de ander te willen veranderen.

Ik werk in kleine groepen van twee of drie stellen. Mijn ervaring is dat dit veiligheid biedt om in korte tijd te verdiepen en ik tijd en aandacht kan geven aan zowel het groepsproces als aan individuele behoeften. Het is ook mogelijk om de workshop alleen met je partner te doen. In dat geval kunnen we in onderling overleg de data inplannen.

Data

In verband met de Corona maatregelen gaat de cursus tijdelijk niet door.

Inschrijven kan via info@haptobron.nl of het contactformulier.

Locatie

Delftstede, Phoenixstraat 66 in Delft.

Kosten

€149,- per persoon (een privécursus voor partners is 3 x 2 uur en is op basis van mijn uurtarief van €75,-)

Gerelateerd artikel:
Haptonomie in relaties

Maak direct een afspraak:

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.