Ervaringen haptotherapie

Ik ben ongeveer een jaar in haptotherapie geweest bij Eline, met in totaal 12 sessies. Ik zat op het moment dat ik bij haar terecht kwam erg in de knoop met mezelf, werk en privé. Dat uitte zich uiteindelijk ook lichamelijk in chronische hyperventilatie. Naast oefeningen hebben we in het begin ook veel gepraat, over wat mij dwars zat en waar dat vandaan kon komen. Hoe ik vroeger ben opgegroeid en hoe dat zijn weerslag heeft in je latere leven. Met de gesprekken en oefeningen heb ik ervaren hoe dichtbij je mensen wilt en kunt laten komen. Dit heeft mij erg geholpen in het bepalen van mijn grenzen. Haptonomie heeft me uiteindelijk erg geholpen meer van mijzelf te snappen, hoe ik reageer op mijn omgeving en de omgeving op mij. Ik heb meer balans gevonden tussen ratio en gevoel.

– Desiree


Ik had veel last van spanningsklachten en pijn. Van jongs af aan wil ik alles altijd graag goed doen en leg de lat voor mezelf hoger dan voor anderen. Met haptonomie heb ik geleerd meer tijd en aandacht te besteden aan mezelf en wat ik voel. Ik leg mezelf minder verplichtingen op en doe meer leuke dingen. Ik zeg ook vaker tegen collega’s wat ik ergens van vind en dan kan ik het loslaten, terwijl ik vroeger niks zei maar het me nog wel lang bezighield in mijn hoofd. Mijn lichamelijke klachten zijn minder geworden en ik luister meer naar mijn lichaam. Ik zie pijn niet meer alleen als iets negatiefs maar ook als iets dat kan helpen als signaal om bijvoorbeeld meer rust te nemen.

– Renee


Door haptotherapie heb ik geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren en minder naar de kritische stem in mijn hoofd. Verder heeft het mij er bewust van gemaakt dat je altijd een keuze hebt. En dat je later weer een nieuwe keuze kunt maken. Haptonomie heeft mijn voelen en denken meer in balans gebracht. Eline biedt je een veilige omgeving om dit alles in je eigen tempo te ontdekken en eigen te maken.

– Sandra


Het is nu ruim een jaar geleden dat ik redelijk uitzichtloos en zonder verwachtingen binnen stapte in de fijne praktijkruimte van Eline. Ik was het contact met mezelf verloren, amper meer in staat verbinding te voelen en in een continue staat van verzet. Vol spanning en verdriet. Met veel rust, aandacht en vol vertrouwen heeft Eline mij laten ervaren dat wat ik dacht verloren te zijn geraakt nog wel aanwezig was, in mezelf. Eline heeft me geholpen weer te luisteren naar mijn eigen behoeften, dat die er mogen zijn en er zeker niet zijn om genegeerd te worden. Dat er altijd en keuze is. Dat kiezen vanuit verbinding met mezelf nooit goed of fout is. Dat ik het meestal zelf ben die oordeelt over mezelf en dat ik kan kiezen om dat zelf-oordeel los te laten. Nu, zo’n 10 maanden na mijn laatste afspraak, helpen de woorden, en de stiltes, van Eline me nog iedere dag.

– Linda

Maak direct een afspraak:

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.