Over mij

Mijn naam is Eline Potter (1975). Ergens in mijn leven ben ik nieuwsgierig geworden naar wie of wat ik ben en waar het leven eigenlijk over gaat. Vanaf dit moment is er een sterker bewustzijn in mij en een verlangen naar mijn essentie. Verbinding en verdieping zijn sleutelwoorden in deze ontdekkingstocht, maar ook loslaten. Loslaten van overtuigingen, aangeleerde normen en oordelen. Dat heeft me vrijheid gebracht en verdieping in contact, alsof er meer liefde kan stromen. Ik geloof dat iedereen ergens vanbinnen zijn essentie voelt en ik vind het heel mooi om bij te mogen dragen aan dit proces van herinneren wie je werkelijk bent, los van je zelfbeeld. Om die reden heb ik gekozen voor het vak van haptotherapie.

Achtergrond

Na een opleiding Maatschappelijk Werk en daaropvolgend Sociale Wetenschappen, heb ik geruime tijd gewerkt in het vakgebied van personeel en organisatie. Het coachen van medewerkers en het trainen van teams waren hier onderdeel van. Ik was nieuwsgierig naar wat mensen motiveert in hun werk, waar wordt iemand echt gelukkig van? En op welke manier dragen interactie en contacten met collega’s bij aan werkplezier en resultaten?
Met haptotherapie is mijn werkgebied verschoven naar een voor mij nog belangrijkere essentie: wat belemmert iemand om volledig te zijn wie hij is? Ondanks dat iedereen volmaakt is zoals hij is, is dat kennelijk niet zoals we het beleven. Daar lijkt toch een ontwikkelingsproces (of loslaat proces) aan vast te zitten. Dat is wat ik zelf ook ervaren heb en het heeft ertoe geleid dat ik steeds beter kan zien hoe het leven zich ontvouwt, zonder dat ik me ertegen hoef te verzetten of er controle over hoef te hebben. Dat geeft mij rust, ruimte en vrijheid; er is niet zoveel nodig om gelukkig te zijn. De sleutel zit in naar binnen kijken in plaats van naar buiten.
Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb gedaan:

 • Maatschappelijk werk en dienstverlening (Hogeschool Rotterdam & Omstreken)
 • Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht)
 • Post HBO opleiding Haptotherapie (Instituut voor Toegepaste Haptotherapie)
 • Basis vakopleiding Chinese Geneeswijze (Qing Bai)
 • Individueel systemisch werk (New energy movers)
 • Masterclass non-duale coaching & counseling (Art of life)
 • Training Focussen (Sycamore)
 • Geweldloze communicatie (Vine)
 • Masterclass Lichaamswijsheid (van Laar)
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP practitioner en master, ISE)

Meer informatie over haptonomie en interessante links

www.ith-haptonomie.nl
www.haptotherapeut-info.nl
www.adyashanti.org
www.onewhowakes.org
www.soundstrue.com

Stel vrijblijvend je vraag!

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.