Haptotherapie, iets voor jou?

De kans is groot dat je meer gericht bent op de buitenwereld, op materiële zaken, uiterlijk, (maatschappelijke) verwachtingen, resultaten, dan op je binnenwereld. Dat is wat de meeste mensen van jongs af aan leren. Dit kan ertoe leiden dat je het contact met jezelf verliest. Als je het gevoel met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je verliest jezelf in denken, in emoties, in ervaringen. Je leeft dan op de automatische piloot, feitelijk word je meer geleefd dan dat je leeft.
In haptotherapie ga je je richten op je binnenwereld, op wat voelbaar is in dit moment. Je wordt je door middel van oefeningen, aanraking en het gesprek bewust van jezelf, van wat belangrijk is voor jou, van jouw essentie.

In balans met haptotherapie

Haptotherapie helpt je om balans te vinden en volledig in het leven te staan. Balans tussen denken en voelen, tijd voor jezelf en de ander, bezig zijn (doen) en stilstaan (zijn). In evenwicht sta je letterlijk stevig in je schoenen en sta je vol vertrouwen in het leven. Als je niet in balans bent zal je lichaam dit uiteindelijk aangeven en zullen klachten ontstaan. Dit begint vaak met overmatig denken, veel moeten en niet tot rust kunnen komen en kan leiden tot oververmoeidheid, depressiviteit of burn-out.

Contact met je gevoel

Om de verbinding met anderen te kunnen voelen, zal je verbinding moeten voelen met jezelf. Met je lichaam, met je emoties, met pijn of ziekte. Het betekent het aanvaarden van wat er te voelen is, ook als het pijnlijk is of je boos maakt. Je leert aandacht te geven aan wat je voelt, waar je dit voelt in je lichaam, wat het oproept en wat je behoefte in het moment is. Hoe kan je je gevoel toelaten zonder erdoor overspoeld te raken? Jezelf laten zien, zonder je kwetsbaar of ongemakkelijk te voelen? En hoe kan je je openen in contact en naar behoefte ook weer sluiten?

Veel mensen hebben tijdens hun opgroeien geleerd uit verbinding met zichzelf en/of hun omgeving te gaan. Dit uit zich doordat je mentaal afwezig bent, met je gedachten ergens anders bent. Je bent dan niet in verbinding met wat in dit moment gebeurt. Dit gaat vaak op de ‘automatische piloot’. Je voldoet aan wat de omgeving van je verwacht, je voldoet aan de norm maar je bent niet in verbinding met je gevoel, je voelt niet meer wat goed is voor jou.

Wil je meer weten over mijn aanpak in haptotherapie, ga dan naar mijn visie en werkwijze. Of kijk voor wie haptotherapie behulpzaam kan zijn.

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.