Nieuwe praktijk voor haptonomie in Zoetermeer

Haptobron, praktijk voor haptonomie, breidt uit naar Zoetermeer. Naast mijn aanbod in Delft bied ik nu ook haptonomie in Zoetermeer aan, bij gezondheidscentrum Therapeuticum Aurum. Daar ben ik op dinsdag en woensdag beschikbaar.

Wat is haptonomie?

Bij haptonomie gaat het over wat je voelt en hoe je gevoel bij kan dragen aan je kwaliteit van leven. Vaak gaat het om een betere balans vinden tussen denken en voelen, doen en stilstaan, voor jezelf kiezen of meegaan met de ander. Door aandacht te hebben voor wat je voelt, word je je bewust van je grenzen en behoeften. Wat is belangrijk voor jou, los van aangeleerde normen, overtuigingen of verwachtingen. Met aandacht voor je gevoelens kom je dichter bij je kern, je doet niet meer wat anderen van je verwachten maar gaat leven vanuit innerlijke richting. Het gaat daarbij niet zozeer om het verbeteren van jezelf, maar om het accepteren van jezelf zoals je bent. Je hebt niet altijd een keuze van wat op je pad komt maar wel hoe je ermee omgaat.

Wat kan haptonomie voor jou betekenen?

Haptotherapie kan helpen bij diverse soorten klachten, zowel psychisch als lichamelijk. Je kunt denken aan: overbelasting, angst of onzekerheid, relationele problemen, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak. Maar ook ondersteuning bij een nieuwe levensfase of zingevingsvragen.
Het belangrijkste is dat je het gevoel hebt dat haptotherapie bij je past, dat het aansluit bij waar jij bent. Dat betekent dat je ervoor open staat naar binnen te kijken en dat je je gedachten en gevoelens wilt onderzoeken. Je bent klaar bent met het ‘oude’ en wilt nieuwe mogelijkheden ontdekken. Ook al is dat niet altijd de makkelijkste weg.

Vanaf oktober 2023 ben ik weer volledig overgegaan naar mijn praktijk in Delft.

Deel dit bericht
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Terug naar het overzicht

Eline Potter
015 - 364 77 52
info@haptobron.nl

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.